Vergelijk American Silver Eagle

Herkomst:
Amerika
Gewicht:
1 Troy Ounce
Soort:
Munt

Vergelijk de prijs van de 1 troy ounce American Silver Eagle munt. De Amerikaanse Eagle is een zilveren munt met een puurheid van 99,9%. De munt weegt 1 troy ounce (31,103 gram), heeft een diameter van 40,6 millimeter en is 2,98 millimeter dik. Hieronder kunt u eenvoudig de prijzen van de zilveren Eagle vergelijker per munt, maar ook per 20 munten, per 60 munten, per 100 munten, per 300 munten, per 500 munten, of zelfs per 1000 munten!

Lees meer

In november 1986 is de United States Mint begonnen met de productie en distributie van de Amerikaanse zilveren Eagle munt. The Silver Eagle worden momenteel op drie plaatsen geproduceerd, te weten, bij de Philidelphia Mint, de San Fransisco Mint en de West Point Mint.

Er zijn twee verschillende uitgaves van de zilveren Amerikaanse Eagle, namelijk de ‘uncirculated’ en de ‘proof’ versie. De ongecirculeerde versie wordt voornamelijk gebruikt als belegging en de proof-versie is interessant voor de verzamelaar. De nominale waarde van de America Silver Eagle is één Amerikaanse dollar.

Door de kredietcrisis en recessie die daar op volgde, steeg de vraag naar de American Silver Eagle significant. Mensen zochten zekerheid en een hedge tegen inflatie. Door de stijgende vraag naar de Amerikaanse zilveren munt kwam de beschikbaarheid van de bekende Amerikaanse zilvere munt onder druk te staan.

In februari 2008 kon de United States Mint de vraag niet meer aan en moest voor aantal weken de verkoop staken. De productie werd opgeschroefd en een maand later werden er 1.855.000 zilveren munten geslagen. Negen keer de hoeveelheid die de US Mint een maand eerder nog produceerde. De vraag naar de Silver Eagle bullion coin bleef groot en er worden er steeds meer geslagen. Het aantal ongecirculeerde zilveren Eagle munten is de afgelopen jaren flink toegenomen.

In het ontwerp van de American Silver Eagle komt de ‘wandelende vrijheid’, ofwel Walking Liverty naar voren. Het design is afkomst van Adolph Alexander Weinman. Hij maakt tussen 1916 en 1947 ook het design maakte voor de halve dollar munten. Klik hier (link) om de prijzen van de American Silver Eagle te vergelijken.

Selecteer aantal:
Spotprijs: € 7.492,50
 Herkomst
Aanbieder
 
Prijs per stuk
Prijs per 20
Prijs per 60
Prijs per 100
Prijs per 300
Prijs per 500
Prijs per 1000
Fysieke
uitlevering
Opslag
Kluis
Referenties
Bezorg
info
% t.o.v.
Spotprijs
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
-
-
 


Uitleg Astrix *

Indien er in de prijsvergelijker een astrix (*sterretje) achter de prijs staat, worden deze producten niet per deze hoeveelheid aangeboden door de desbetreffende webshop. De prijzen zijn tot stand gekomen aan de hand van de prijs van een beschikbare hoeveelheid. Hierbij twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: Een product wordt door een webshop niet per tien aangeboden, maar wel per stuk. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs als volgt: Prijs per stuk maal tien.

Voorbeeld 2: Een product wordt door een webshop niet per 100 aangeboden, maar wel per 25. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs al volgt: Prijs per 25 stuks maal vier.