Headlines

zaterdag 18 nov 21:06
(Geo-) politiek
Rusland verdient nu meer aan olieverkoop dan vóór sancties

Rusland verkocht vorige maand voor 13 miljard dollar (12 miljard euro) aan olie, meldt het Russische ministerie van Financiën. Dat was meer dan voor de invoering van sancties die de olieopbrengsten van het land moesten raken.

zaterdag 18 nov 21:05
Personal Finance
Gemiddelde erfenis bedroeg vorig jaar 208.000 euro:

van wie erven we het vaakst en het meest?

Vlamingen lieten vorig jaar in totaal 14,4 miljard euro na aan hun erfgenamen. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse Belastingdienst die onze fiscaal expert Michel Maus exclusief kon inkijken. Van wie erven we het meest en op welke leeftijd gebeurt dat? En aan wie laten overledenen hun vermogen het vaakst na? “De grootste erfenissen zijn afkomstig van mensen in deze leeftijdscategorie.”

dinsdag 14 nov 20:01
Edelmetalen
Kan je echt goed geld verdienen aan goud?

Paul D'Hoore geeft advies: “Een staaf­je van 5 gram kost je 319 euro”

De kanonnen bulderen. Sinds februari 2022 in Oekraïne en nu ook in het Midden-Oosten. Omdat het in tijden van oorlog onzeker is wat aandelen zullen doen, zoeken beleggers traditioneel een veilige haven voor hun geld: goud. Is goud echt zo’n veilige investering? Levert het altijd iets op? En hoe kan je zelf goud aankopen? Onze geldexpert Paul D’Hoore geeft advies. “Zo kan je al winst boeken na een kleine stijging van de goudprijs.”

dinsdag 14 nov 20:00
Economie Algemeen
Moody’s verlaagt vooruitzicht voor de VS naar ‘negatief’

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s heeft het vooruitzicht voor de VS verlaagd van stabiel naar negatief. Ze wijzen op toenemende risico’s voor de financiële kracht van het land. De beslissing van Moody’s komt op een moment dat het Congres opnieuw wordt geconfronteerd met de dreiging van een nieuwe sluiting van de overheid. De financiering van de overheid loopt tot volgende vrijdag.

dinsdag 14 nov 19:59
Personal Finance
Amerikaan koopt postzegel voor recordbedrag van $2 mln

Een zeldzame postzegel is vorige week geveild voor meer dan 2 miljoen dollar (1,87 miljoen euro). Nooit eerder ging een Amerikaanse postzegel voor zoveel geld onder de hamer. De koper is de 76-jarige Amerikaan Charles Hack, die aan ‘The Washington Post’ vertelt dat hij al van kinds af aan droomde van de postzegel de Inverted Jenny. Hij noemt 'm “de heilige graal van de postzegelwereld”.

dinsdag 14 nov 19:58
Cryptocurrency
JPMorgan: “Crypto rally lijkt overdreven”

Digitale activa, zoals bitcoin, zijn de afgelopen maand flink gestegen. Dit komt door opwinding over de mogelijke goedkeuring van bitcoin exchange-traded-funds (ETF’s). JPMorgan, een van de grootste financiële instellingen ter wereld, waarschuwt nu investeerders dat deze opwinding wellicht te hooggespannen is.

maandag 9 okt 19:39
Grondstoffen
Gasnetwerk en voorziening blijft fragiel; Gasprijs stijgt

Gasprijs omhoog na nieuw mogelijk lek in onderzeese pijpleiding en stijgende olieprijs

De Europese gasprijs gaat maandag ruim 6 procent hoger, nadat mogelijk een lek is ontstaan in een gaspijpleiding in de Baltische Zee. Het incident toont de kwetsbaarheid aan van de Europese gasinfrastructuur. Vorige week ging de gasprijs ook al omhoog.

maandag 9 okt 19:38
Economie Algemeen
Centrale bank Israël grijpt in om eigen munt te steunen

De Israëlische centrale bank gaat voor 30 miljard dollar (28,5 miljard euro) aan buitenlandse valuta verkopen. Daarmee wil ze de waarde van de eigen munt, de sjekel, op peil houden.

maandag 9 okt 19:36
Crisis & Recessie
Vrezen voor nieuwe energiecrisis door oorlog in Israël?

Kunnen we - na de oorlog in Oekraïne - een nieuwe energiecrisis verwachten door het conflict in Israël? En welke gevolgen zijn er voor ons als consument verbonden aan deze oorlog? Geldexpert Paul D’Hoore beantwoordt de belangrijkste vragen. “Ook kleine schommelingen zullen zeker merkbaar zijn.”

woensdag 4 okt 10:49
Economie Algemeen
Azië staat voor slechtste economische vooruitzicht in een halve eeuw

The World Bank heeft haar recente economische voorspellingen bekendgemaakt. Volgens de Wereldbank zullen de ontwikkelende economieën in Oost-Azië in 2024 waarschijnlijk groeien met slechts 4,5 procent, wat een van de laagste tarieven is in de afgelopen vijf decennia.

woensdag 4 okt 10:48
Cryptocurrency
Cryptoheld hangt levenslang boven het hoofd

Kelderende koersen, verdwenen miljarden en miljoenen gedupeerden. De ondergang van handelsplatform FTX vorig jaar zorgde voor een schok in cryptoland. De rechtszaak tegen oprichter en eigenaar Sam Bankman-Fried gaat vandaag van start.

dinsdag 3 okt 10:42
Cryptocurrency
Cryptobedrijven nu verplicht om ook off-chain transacties te rapporteren

[...] Volgens het wetsvoorstel worden crypto-serviceproviders verplicht om alle off-chain transacties binnen 24 uur te melden aan een CFTC-gecertificeerd handelsarchief. Deze maatregel is vergelijkbaar met de regels die gelden voor de meeste effecten- en swaptransacties.