Headlines

maandag 12 apr 10:31
´De onvermijdelijke ondergang van de banken´

Onder deze vlag wordt een interessant geprek gevoerd in de Blue Tiger Studio. Nu zouden wij zo ver niet durven gaan als de titel luidt, maar zeker en vast wordt de DeFi sector een enorme bedreiging. Dat is in zekere mate reeds aan de gang wanneer we dit aritkel neerpennen, pardon: intikken. Er zullen altijd nog wel banken blijven bestaan, maar wat precies hun rol nog zal zijn? Die zullen ze zelf moeten zoeken. Misschien wel met een vergrootglas.

zaterdag 10 apr 11:28
Dit is de stad met de meeste miljardairs ter wereld

Peking of Beijing in China is de stad met het meeste aantal miljardairs ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van ‘rijkste mensen ter wereld’, die deze week werd gepubliceerd door het zakentijdschrift Forbes. Peking stoot daarmee New York van de eerste plaats.

zaterdag 10 apr 11:27
Is een nieuwe bodem bij de goudprijs aanstaande?

De goudprijs heeft een tegenvallende periode achter de rug liggen. Sinds de zomer van 2020 is er immers al sprake van een dalende beweging bij het gele edelmetaal. Toch is de kans aanwezig dat er binnenkort een einde komt aan deze dalende beweging. Een belangrijke grafiek laat namelijk zien dat een nieuwe bodem bij de goudprijs aanstaande is.

zaterdag 10 apr 11:25
Duits tekort is door coronacrisis opgelopen tot grootste sinds eenwording

Het Duitse begrotingstekort is vorig jaar door de coronacrisis opgelopen tot bijna 190 miljard euro. Voor het eerst sinds 2013 ging er bij de Duitse overheid meer geld uit dan er binnenkwam. Het is bovendien het grootste tekort sinds de eenwording, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens.

vrijdag 9 apr 07:31
Zijn goudmijnaandelen weer ‘sexy’ genoeg voor beleggers?

Sinds de zomer van 2020 wordt de goudprijs al geconfronteerd met een dalende koersbeweging. In enkele maanden tijd heeft het gele edelmetaal het nodige terrein moeten inleveren. Uiteraard is deze dalende beweging ook niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de goudsector. Toch kan een trenddraai binnen deze sector nabij zijn.

vrijdag 9 apr 07:30
IMF voorspelt sterkste groei sinds 1976

Het Internationale Monetaire Fonds zei dat de ongeziene overheidsuitgaven overal ter wereld, maar voornamelijk in de Verenigde Staten, ervoor zullen zorgen dat de wereldeconomie dit jaar met 6 procent gaat groeien. Dit is een groeicijfer dat we sinds 1976 niet meer hebben gezien. Het IMF verhoogde dus hun groeiprognose van 5,5 procent omdat de Amerikaanse economie beter hersteld van de pandemie dan verwacht.

vrijdag 9 apr 07:30
´Eindeloze liquiditeit´ en mondiale schuldenberg hoger dan ooit

Over de ´Endless Liquiditiy´ twittert Jeroen Blokland en dit is in geen enkel opzicht overdreven. Niet die geldcreatie maar zijn omschrijving. We kunnen niet anders dan concluderen dat overheden van geen hout meer de spreekwoordelijke pijlen weten maken. Dus wat doe je dan, wanneer je slechts een hamer ter beschikking hebt? Inderdaad – dan ziet alles eruit als spijkers. Zoals het cliché terecht luidt, zegt een beeld meer dan 1000 woorden:

vrijdag 9 apr 07:29
IMF pleit voor tijdelijke rijkentaks om kosten van pandemie te dekken

Overheden kunnen de belastingen voor de rijkste inwoners of de bedrijven tijdelijk verhogen om tijdens de coronapandemie meer middelen te genereren. Met dat advies kwam het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens een persconferentie op de proppen.

donderdag 8 apr 00:08
Wordt de vierde Amerikaanse Corona stimulus uitkering permanent?

De Amerikaanse Staat en samenleving, eeuwenlang het symbool van het Kapitalisme… Gaat net deze regering, van Democraten onder Joe Biden, haar burgers permanent financieel ondersteunen? Alles onder het vaan van de Economie recht te houden (of terug op het rechte pad te krijgen…)  Geen gezeik, iedereen rijk? Wel indien het afhangt van alvast 21 Amerikaanse senatoren.

donderdag 8 apr 00:07
Sinds de start van de coronacrisis kwam er elke achttien uur een miljardair bij

Veel miljardairs lijken immuun voor de financiële gevolgen van de coronacrisis. Momenteel zijn er 2.755 mensen met meer dan 1 miljard dollar (ruim 850 miljoen euro) aan vermogen. Dat zijn er 660 meer dan een jaar geleden. Bovendien zag 86 procent van hen het vermogen in het afgelopen jaar toenemen. Dat blijkt uit de jaarlijkse miljardairslijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

donderdag 8 apr 00:06
Opinie | Het IMF-circus danst rond de hete brij

In de Economic Outlook schroeft het IMF de economische vooruitzichten van 5,5 naar 6 procent, en voor het jaar daarop wordt een groei van 4,4 procent voorspeld. Macro-econoom en BNR-commentator Kees de Kort heeft moeite met dit soort publicaties.

dinsdag 6 apr 12:51
Schuldhulporganisaties zien steeds meer ondernemers met geldzorgen

Het aantal ondernemers met geldzorgen dat hulp zoekt, neemt elke maand toe. Dat constateert de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), een samenwerkingsverband van schuldhulpverleners, gemeenten en bedrijven.

Mijnbouwbedrijf houdt edelmetaal liever zelf
vrijdag 9 apr om 10:22 Mijnbouwbedrijf Endeavor kiest eieren voor z’n geld en zet minder goud en zilver af op de markt ‘in de wetenschap’ dat deze metalen binnenkort hard kunnen gaan stijgen. In plaats daarvan houden ze veel gemijnd edelmetaal zelf op de plank.

KITCO: Wie zijn zilver opeist wordt monddood gemaakt!
donderdag 8 apr om 12:40 Klanten die nu bij KITCO kritische vragen stellen over voorraad en levertijd worden van het message board van KITCO verwijderd. Trouwe klanten worden brutaal weggestuurd! Na jaren van waarschuwen blijkt er niet voldoende zilver voor iedereen voorradig. Waarin gaat dit uitmonden?

Perth Mint komt nu zelfs met smoesen
donderdag 8 apr om 09:02 Leg de verschillende redenen van onkunde omtrent uitleveren fysiek zilver van de Perth Mint naast elkaar en kom tot de conclusie dat de verhalen niet overeenkomen - er is dus gewoon een fysiek zilver probleem.

Wederom grote internationale speler zonder zilver
donderdag 8 apr om 00:01 Nog meer signalen van grote spelers die zonder fysiek zilver komen te zitten. Het is nu de beurt aan BullionByPost.

Nu ook Kitco zonder zilver!
woensdag 7 apr om 07:08 Een van ‘s werelds grootste webshops in edelmetaal raakt nu ook, na de Perth Mint, door al het zilver heen. Nog enkele baren zilver blijken voorradig. Het begint op een bankrun in zilver te lijken.

Zilver: eerst $85, daarna $215 per troy ounce?
dinsdag 6 apr om 18:48 Technisch analist Patrick Karim deelt vaak zijn technische analyses op Twitter. Hier heeft hij een analyse gemaakt van een mogelijk prijsverloop van zilver. Ziet er niet slecht uit voor Goud en Zilver.