Headlines

woensdag 9 jun 19:42
Monetaire beleid van de centrale banken is een geschenk voor de edelmetalen

De edelmetalen wisten tijdens de afgelopen handelsweken in positieve zin op te vallen. Zo wisten de goud- en zilverstieren behoorlijk wat terrein terug te winnen. De ‘inflatieangst’ lijkt bij steeds meer beleggers door te dringen en daarom wordt er gezocht naar een veilige haven. En gelukkig beschikken de edelmetalen nog over voldoende potentieel. Met name de zilverprijs lijkt te beschikken over goede papieren.

woensdag 9 jun 19:39
Olie op het hoogste punt in bijna 2 jaar

De olieprijzen noteren in de buurt van de hoogste niveaus in 2 jaar. Beleggers verwachten dat de OPEC+ tijdens een vergadering op dinsdag zal bevestigen dat zij de productie in de komende 2 maanden slechts geleidelijk zullen verhogen, wat betekent dat het huidige beleid gehandhaafd wordt.

vrijdag 28 mei 14:22
Stijgende grondstoffenprijzen maken Peking ongerust

China en de Verenigde Staten kopen in snel tempo schaarse grondstoffen op voor de wederopbouw van hun economieën na de pandemie. Dit jaagt de prijzen de hoogte in en dreigt de herstelplannen van Peking in de war te sturen.

vrijdag 28 mei 14:18
Kiezen cryptobeleggers nu voor goud?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat er al enkele weken sprake is van een kapitaaluitstroom bij de Bitcoin-fondsen. En in deze grafiek zit nog niet de koersval van deze week verwerkt, dus het is aannemelijk om te stellen dat de kapitaaluitstroom nog verder is opgelopen. Opvallend genoeg is er bij de goudfondsen de afgelopen weken juist sprake van een voorzichtige kapitaalinstroom. Mogelijk heeft een deel van de beleggers dus haar winsten binnen de cryptomarkt genomen en is het verhuisd richting de goudmarkt.

vrijdag 28 mei 07:17
Deze grafiek voorspelt een zwakkere dollar en dat is goed nieuws voor de edelmetalen

Sinds maart vorig jaar staat de dollar al onder druk. Tijdens de afgelopen handelsweken is de druk op de Amerikaanse valuta verder opgevoerd. Een belangrijke grafiek laat zien dat de kans groot is dat de dollar geconfronteerd wordt met een nieuwe dalende beweging. En dat kan goed nieuws voor de edelmetalen betekenen.

vrijdag 28 mei 07:16
Duitsland en Frankrijk willen proefproject met digitale euro lanceren

Duitsland en Frankrijk willen nog dit jaar een proefproject met een digitale euro opstarten. Zo’n digitale munt is belangrijk voor de Europese soevereiniteit, zei de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz na een ontmoeting met zijn Franse collega Bruno le Maire. Die laatste wees dan weer op het feit dat zo’n munt de internationale rol van de euro kan versterken. “Europa moet bij de digitalisering een voorloper zijn”, klonk het.

maandag 24 mei 20:21
“Goud kan opnieuw een all time high bereiken”

Goud heeft het de afgelopen maanden moeilijk gehad. Na het bereiken van een all time high in augustus, ging het bergaf met de goudprijs. Richard Kelly, strateeg bij TD Securities, ziet de toekomst voor het gele metaal echter rooskleurig in.

dinsdag 18 mei 07:56
Een hoge inflatie lijkt onontkoombaar te zijn…

Tijdens de afgelopen jaren is de wereldeconomie geconfronteerd met een historisch lage inflatie. Bij verschillende Westerse economieën was er op een gegeven moment zelfs sprake van deflatie. Als gevolg van het ruimhartige monetaire beleid lijken beleggers zich nu te moeten voorbereiden op stijgende prijzen. En het inflatiegevaar lijkt nu door de meeste beleggers nog onderschat te worden.

zaterdag 15 mei 23:09
Amerikanen beginnen zich steeds meer zorgen te maken over het inflatiespook

De angst voor inflatie lijkt met de dag groter te worden. Ondanks het feit dat de centrale banken vooralsnog weinig tekenen voor een structureel hoge inflatie zien, laat het onderliggende plaatje een compleet ander beeld zien. En ook steeds meer Amerikanen lijken zich zorgen te maken over de inflatiesignalen.

zaterdag 15 mei 22:20
Met steunmaatregelen hou je alles aan de praat

Als het maar groot en gek genoeg is lukt het best om met de steunmaatregelen de economie aan de praat te houden, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar de grote vraag is of het ook lukt om zo'n economie op eigen benen te laten staan: kunnen steunmaatregelen uiteindelijk worden teruggedraaid en kan de rente weer omhoog?

zaterdag 15 mei 22:11
Goudprijs moet deze weerstandslijn doorbreken voor een nieuwe opwaartse beweging

De goudprijs wist tijdens de voorbijgaande weken een imposante herstelbeweging te bewerkstelligen. Met name vorige week wist het gele edelmetaal vriend en vijand te verrassen. De kans is aanwezig dat er bij de goudprijs binnenkort een nieuwe opwaartse beweging van start gaat. Om dit te bewerkstelligen moet er nog wel een belangrijke weerstandslijn doorbroken worden.

zaterdag 15 mei 22:05
Dit technische patroon voorspelt veel goeds voor de goudmarkt

De goudprijs wist tijdens de afgelopen handelsweek in positieve zin op te vallen. De goudstieren wisten behoorlijk wat terrein terug te winnen en dat wist te leiden tot een hernieuwde interesse in het gele edelmetaal. Een belangrijk technisch patroon laat zien dat de goudprijs nog over voldoende potentieel beschikt.

LBMA en WGC waarschuwen de Centrale bank van England
dinsdag 11 mei om 14:58 De "World Gold Council" én de London Bullion Market Association (LBMA) hebben de Bank of England een waarschuwing gegeven dat het systeem van "unallocated", dus papieren goud en zilver onhoudbaar wordt.

Bullion banks riskeren ineenstoring. Comex onder zware druk!
dinsdag 11 mei om 14:57 In dit interview komt de waarschuwing van de LBMA en WGC aan bod die stellen dat het tijd is dat BASEL III regelgeving op de schop gaat voordat het goed fout gaat in de manier waarop papieren goud en zilver verhandeld wordt. Ook de druk op de COMEX neemt enorm toe en dus pleit men voor grondige systeem aanpassingen.

Een grafiek die voor zichzelf spreekt
dinsdag 20 apr om 07:40 Deze technische analyse laat zien dat de goudprijs maar één kant op kan bewegen, en dat is de weg omhoog.

Bank volledig in gebreken op fysiek zilver!
maandag 19 apr om 20:32 Deze klant dacht fysiek zilver te bezitten maar de bank had hem bedrogen: er was geen fysiek zilver. De bank verkocht gebakken lucht.

Waarom zilver?
maandag 19 apr om 16:59 Deze video laat in 2 minuten in vogelvlucht zien waarom zilver een interessante investering kan zijn.

LBMA: zilvertekort gaat uit de hand lopen!
donderdag 15 apr om 17:06 Ook de Londense LBMA vreest nu voor tekorten wereldwijd op zilver. Overal zie je investeerders hun zilver omzetten van contracten naar fysiek uit angst straks buiten de boot te vallen. Zelfs mijnbouwbedrijven houden hun zilver vast omdat ze torenhoge zilverprijzen in het verschiet zien liggen.