Headlines

donderdag 11 apr 22:49
Cryptocurrency
Delven van bitcoins versnelt nu halvering van productiebeloning nadert

De hoeveelheid computerkracht die wordt gebruikt om cryptomunten te maken is momenteel groter dan ooit. De productie, ‘minen’ (delven) genoemd, lijkt een vlucht te nemen in aanloop naar de zogeheten halvering van de bitcoin op of rond 20 april. Dan zal de beloning voor ondernemingen die deze cryptomunt delven worden gehalveerd.

donderdag 11 apr 15:23
Edelmetalen
... nu ook koper en zilver in prijs stijgen:

HLN-geldexpert tipt slimme beleggingen nu ook koper en zilver in prijs stijgen: “Deze tracker kost nog geen 6 euro”

De goudprijs breekt records: op een half jaar tijd werd het metaal 25,5 procent meer waard. Maar ook koper is aan een opmars bezig, net als zilver: “Liefhebbers zeggen dat dat nog meer potentieel heeft dan goud. Ze kunnen gelijk hebben”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij tipt specifieke aandelen en fondsen om als kleine belegger in te investeren: “De zilverprijs steeg op één maand tijd met 17 procent."

donderdag 11 apr 15:20
Trends & Transitie
Stijgende prijzen en volop overbieden: gekte op woningmarkt

Fors stijgende prijzen, veel kijkers en volop overbieden. Na enkele kwartalen van afkoeling is de hitte op de huizenmarkt volledig terug. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM over de eerste drie maanden van dit jaar.

dinsdag 12 mrt 09:57
Economie Algemeen
Ook Eneco gaat klanten geld vragen voor teruggeleverde stroom

Eneco-klanten met zonnepanelen gaan betalen voor de stroom die ze terugleveren aan het stroomnet. Nu zoveel consumenten zonnepanelen hebben, vindt Eneco het te duur worden.

maandag 4 mrt 19:24
Personal Finance
Worden millennials “rijkste generatie uit de geschiedenis”?

Millennials op koers om “rijkste generatie uit de geschiedenis” te worden

Millennials staan niet meteen bekend voor hun spaarzaamheid, maar toch liggen ze op koers om de rijkste generatie ooit te worden, zo blijkt uit onderzoek. Ze zullen als geen ander kunnen profiteren van de rijkdom die is opgebouwd door de generaties voor hen.

maandag 4 mrt 19:21
(Geo-) politiek
OPEC-landen verlengen de productieverlaging van olie tot eind juni

De lidstaten van oliekartel OPEC verlengen de productieverlaging van olie tot het einde van juni. Verschillende olieproducerende landen kondigen die verlenging zondag aan. Ook Rusland, dat geen lid is van de OPEC, sluit zich daarbij aan.

maandag 4 mrt 19:20
Miljonairs & Miljardairs
Dit is nu de duurste nieuwe auto ter wereld

Het Britse luxemerk Rolls-Royce heeft met de Arcadia Droptail de duurste auto ter wereld gepresenteerd. De auto heeft 28,5 miljoen euro gekost en het interieur doet denken aan een luxe jacht.

maandag 4 mrt 19:14
Trends & Transitie
Pas met €100.000 loon koop je een gemiddeld geprijsd huis

Een gemiddelde woning in Nederland is pas te betalen met een inkomen van bijna 100.000 euro. Dat maakt eigen geld buitengewoon belangrijk als je een huis wil kopen, stelt dataverzamelaar Calcasa.

maandag 4 mrt 19:11
Cryptocurrency
Bitcoin stabiliseert boven $62.000

De bitcoinprijs heeft zich in de afgelopen 24 uur boven de $62.000 grens gehandhaafd! In een dag steeg de prijs met bijna 6%, wat resulteerde in een waarde van $62.580. De laatste rally heeft ook invloed gehad op shortposities, met meer dan $169 miljoen aan bitcoin shortposities die zijn geliquideerd.

donderdag 29 feb 20:40
Cryptocurrency
Bitcoin op weg naar recordhoogtes voor halvering

Institutionele investeerders en handelaren speculeren over een mogelijke verdere bullmarkt voor Bitcoin. Deze speculatie komt voort uit de aanstaande halvering van de cryptomunt. Hierbij worden de beloningen voor miners verlaagd. Analisten voorspellen dat de prijs van Bitcoin de komende maanden zou kunnen stijgen naar nieuwe hoogten, mogelijk tot $69.000!

zondag 4 feb 13:48
Cryptocurrency
Politie neemt 2 miljard euro aan bitcoins in beslag in Duitsland

De Duitse politie heeft midden januari 50.000 bitcoins voorlopig in beslag genomen in een onderzoek in de oostelijke deelstaat Saksen. Het gaat volgens de politie om de grootste vangst van de digitale munten bij onze oosterburen.

zaterdag 27 jan 19:57
Trends & Transitie
Meta investeert miljarden in Nvidia’s AI-Chips

Facebook-metaverse-gigant Meta maakt indrukwekkende plannen bekend in hun streven naar kunstmatige intelligentie. Mark Zuckerberg onthulde dat Meta tegen het einde van 2024 maar liefst 350.000 H100 grafische kaarten van Nvidia zal implementeren in hun computing-infrastructuur. Een investering die naar schatting miljarden dollars waard is.