Zilveren Lunar Kilomunt Geit 2015

Herkomst:
Australië
Gewicht:
1 Kilo
Soort:
4

In China is het jaar 2015 het jaar van de Geit, en komt op de achtste plaats in het Chinese sterrenbeeld (dierrenriem) na het paard (vorig jaar 2014) en voor de aap (volgend jaar 2016). Volgens de Chinese astrologie wordt ieder jaar geassocieerd met een ‘teken’, dat elke 12 jaar opnieuw begint. De drie voorgaande jaren van ‘de Geit’ waren 1979, 1991, 2003. Ook toen werden er door diverse uitgevers zilveren munten geslagen in diverse formaten en gewichten.

Lees meer

De 1 kilo Lunar Geit wordt jaarlijks door de Australische Perth Mint in uitgegeven en worden vervaardigd van 99,9 procent puur zilver. Deze beleggingsmunten zijn in Australië (niet in China!) overigens een wettig betaalmiddel. Deze zilveren munten krijgen daarom een zogeheten ‘face value’ mee. Deze nominale waarde ligt voor zilveren belegginsmunten vele malen lager dan de ‘intrinsieke waarde’ van de munt - de waarde van het materiaal waarvan de munt vervaardigd is.

De Lunar series zijn erg gewild, vooral onder verzamelaars. De ontwerpen van deze series zijn indrukwekkend te noemen en het compleet maken van een serie kan door schaarste voor verzamelaars soms een behoorlijke uitdaging zijn. Dit kan deze munten op termijn een behoorlijke meerwaarde opleveren, bovenop de intrinsieke waarde van deze verzamel- en beleggings-munt.

Selecteer aantal:
Spotprijs: € 482,35
 Herkomst
Aanbieder
 
Prijs per stuk
Prijs per 5
Prijs per 10
Prijs per 25
Prijs per 50
Fysieke
uitlevering
Opslag
Kluis
Referenties
Bezorg
info
% t.o.v.
Spotprijs
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Estland;
 
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
   
-
-
-
-
-
-
Herkomst: België
   
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
 


Uitleg Astrix *

Indien er in de prijsvergelijker een astrix (*sterretje) achter de prijs staat, worden deze producten niet per deze hoeveelheid aangeboden door de desbetreffende webshop. De prijzen zijn tot stand gekomen aan de hand van de prijs van een beschikbare hoeveelheid. Hierbij twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: Een product wordt door een webshop niet per tien aangeboden, maar wel per stuk. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs als volgt: Prijs per stuk maal tien.

Voorbeeld 2: Een product wordt door een webshop niet per 100 aangeboden, maar wel per 25. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs al volgt: Prijs per 25 stuks maal vier.