Vergelijk Zilver Maple Leaf

Herkomst:
Canada
Gewicht:
1 Troy Ounce
Soort:
Munt

Vergelijk de prijs van de zilveren Maple Leaf. De Canadian Silver Maple Leaf munt is een 99,99% zilveren beleggingsmunt en één van de puurste zilveren munten die er wereldwijd verkrijgbaar is. De zilveren munt uit Canada heeft een gewicht van 1 troy ounce (31,103 gram). Hieronder kunt u de prijs van de 1 troy ounce zilver Maple Leaf vergelijken.

Lees meer

De zilveren Maple Leaf munten worden sinds 1988 geslagen door de Royal Canadian Mint en hebben als logo het kenmerkende Esdoornblad, wat het nationale symbool van Canada is. Aan de andere kant van de munt staat een afbeelding van Queen Elizabeth II. De zilveren Canadese Maple Leaf heeft een diameter van 38 millimeter en is 3,29 millimeter dik. De nominale waarde van de zilveren munt is vijf Canadese dollar.

Tussen 2000 en 2005 werden er door de Royal Canadian Mint een kleine 3,7 miljoen zilveren Maple Leafs geslagen. Vanaf 2006 steeg het aantal munten dat geslagen werd snel. In 2006 en 2007 werden er respectievelijk 2,5 miljoen en 3,5 miljoen geslagen en toen de kredietcrisis uitbrak in 2008 steeg de productie van de Canadese zilveren munten explosief.

In 2008 en 2009 samen sloeg de Canadese Mint ruim 17,6 miljoen Maple Leafs. De cijfers over het jaar 2010 zijn nog niet bekend. Zilveren Maple Leafs worden normaliter verpakt in tubes van 25 stuks. Een monsterbox (500 zilveren munten) bevatten dus 20 van deze tubes.

Door het esdoornblad en het fantastische ontwerp, is de zilveren Maple Leaf één van de bekende zilveren muntstukken van de wereld. Van hoge kwaliteit en zeer esthetisch. De silver Maple Leaf is het zuiverste zilveren muntstuk dat door een overheid wordt uitgegeven. De zilveren Maple Leaf is gemaakt van .9999 fijn zilver. Bij andere zilveren munten is dit meestal .999 fijn zilver. Klik hier (link naar vergelijker) om de prijzen van de Zilveren Maple Leaf te vergelijken.

Selecteer aantal:
Spotprijs: € 1.501,90
 Herkomst
Aanbieder
 
Prijs per stuk
Prijs per 10
Prijs per 25
Prijs per 50
Prijs per 100
Prijs per 500
Prijs per 1000
Fysieke
uitlevering
Opslag
Kluis
Referenties
Bezorg
info
% t.o.v.
Spotprijs
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
-
-
 


Uitleg Astrix *

Indien er in de prijsvergelijker een astrix (*sterretje) achter de prijs staat, worden deze producten niet per deze hoeveelheid aangeboden door de desbetreffende webshop. De prijzen zijn tot stand gekomen aan de hand van de prijs van een beschikbare hoeveelheid. Hierbij twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: Een product wordt door een webshop niet per tien aangeboden, maar wel per stuk. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs als volgt: Prijs per stuk maal tien.

Voorbeeld 2: Een product wordt door een webshop niet per 100 aangeboden, maar wel per 25. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs al volgt: Prijs per 25 stuks maal vier.