Vergelijk American Eagle

Herkomst:
Amerika
Gewicht:
1 Troy Ounce
Soort:
Munt

Vergelijk de prijs van de Gouden American Eagle munt. De American Gold Eagle wordt sinds 1986 geslagen door de United States mint, net zoals de zilveren American Eagle. De Gouden Eagle weegt 33.93 gram (1.091 troy ounce) en bevat precies één troy ounce aan goud. De diameter is 32,7 millimeter en de munt is 2,87 millimeter dik. De Eagle van één troy ounce goud, heeft een nominale waarde van $50,-. De Gouden American Eagle kunt u eenvoudig hieronder vergelijken.

Lees meer

De Amerikaanse gouden munt staat ook wel bekend als ‘Indian Head’. Dit komt door de kenmerkende afbeelding van een indiaan die op één kant van de gouden American Buffalo staat. Op de andere zijde van de gouden munt staat een bizon afgebeeld. Het is een gemodificeerd versie van het ontwerp van James Earle Fraser. De puurheid is gegarandeerd door de Amerikaanse overheid.

De American Buffalo worden in bullion munten en in de zogenaamde ‘proof’ munten geslagen. De bullion is puur bedoeld voor investeerders en de proof munten worden voornamelijk aangekocht door verzamelaars.

De bullion gouden American Buffalo munt wordt geslagen door de American Mint in West Point, New York. Het merk (W) waaraan te zien is waar de munt is geslagen is slechts zichtbaar op de American Buffalo munten van de proof-versie. In 2006 en 2007 werd de Buffalo alleen geslagen in de vorm van één troy ounce. In 2008 werd er ook één tiende troy ounce, een kwart troy ounce en een half troy ounce geslagen. Deze munten hadden een nominale waarde van respectievelijk $5,-, $10,- en $25,-.

Selecteer aantal:
Spotprijs: € 1.318,88
 Herkomst
Aanbieder
 
Prijs per stuk
Prijs per 5
Prijs per 10
Prijs per 25
Prijs per 50
Fysieke
uitlevering
Opslag
Kluis
Referenties
Bezorg
info
% t.o.v.
Spotprijs
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
-
Herkomst: Nederland
 
-
-
-
-
-
 


Uitleg Astrix *

Indien er in de prijsvergelijker een astrix (*sterretje) achter de prijs staat, worden deze producten niet per deze hoeveelheid aangeboden door de desbetreffende webshop. De prijzen zijn tot stand gekomen aan de hand van de prijs van een beschikbare hoeveelheid. Hierbij twee voorbeelden:

Voorbeeld 1: Een product wordt door een webshop niet per tien aangeboden, maar wel per stuk. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs als volgt: Prijs per stuk maal tien.

Voorbeeld 2: Een product wordt door een webshop niet per 100 aangeboden, maar wel per 25. Dan beredeneert Goudvergelijken.nl de prijs al volgt: Prijs per 25 stuks maal vier.