De laatste nieuwsberichten over Bitcoin (BTC) liegen er niet om: De BTC koers is ontzettend lekker op weg om zich steevast boven de 50.000 Amerikaanse Dollar te vestigen. Inmiddels mag Bitcoin bijna dagelijks op nieuws rekenen en lijkt de hele financiële wereld er steeds meer en meer rekening mee te houden dat Bitcoin op veel meer plekken een legitieme wettelijke betaalmethode zal worden.
De toenemende mate van interesse en de sprongen in de BTC koers van de afgelopen maanden zijn het grote publiek natuurlijk niet ontgaan. Steeds meer en meer mensen oriënteren zich erop om toch een gedeelte van hun spaargeld te beleggen in Bitcoin. Niet in de laatste plaats omdat de negatieve spaarrente al een tijdje op de deur klopt of in sommige gevallen (voor spaarrekeningen met meer dan €100.000 saldo) al actueel is.
Steeds meer mensen maar ook bedrijven zoeken dus hun heil in Bitcoin en weten de munt steeds vaker te vinden. Maar met de extra interesse vanuit investeerders neemt ook de interesse vanuit criminelen en oplichters toe. Gelukkig zijn er naast voorzichtigheid en een gezond verstand ook andere oplossingen beschikbaar, zoals een hardware wallet.
Gewoon (fiat) geld bewaar je doorgaans in je portemonnee. Dat concept is met Bitcoin wat lastiger te realiseren, omdat Bitcoin nooit fysiek in je bezit is. Ook al heb je Bitcoin wel degelijk in bezit, het is niet tastbaar en het zal altijd digitaal blijven.
Juist daarom is het verstandig om toch een zekere mate van beveiliging voor jezelf in te bouwen. Crypto exchanges, waar je vaak je Bitcoin kunt aanschaffen, zijn redelijk beveiligd. Toch zijn er al meerdere crypto exchanges in het verleden doelwit geweest van hackers met grote gevolgen voor klanten. Veel van deze klanten zijn namelijk alles kwijtgeraakt op het moment dat de crypto exchange werd gehackt.
De oplossing hiervoor? Het gebruik van een hardware wallet voor crypto. Een hardware wallet is een praktisch fysiek apparaat ter grootte van een usb-stick. Hierop kun je veilig al je Bitcoin (en andere crypto) bewaren, zonder dat er ooit iemand aan kan komen of deze kan hacken.
Het is extra veilig omdat de hardware wallet over het algemeen een combinatie is van een fysiek offline apparaat waarbij ook nog eens een zeer complexe code nodig is alvorens men toegang heeft tot deze crypto. Veiliger dan op een hardware wallet kun je je Bitcoin niet bewaren!
De kans dat je zelf Bitcoin wil kopen is inmiddels aanzienlijk. Meer dan 20% van alle jongeren heeft aangegeven in 2021 of al te beleggen of te gaan willen beleggen en ook in andere leeftijdscategorieën zien we steeds meer een opmars op het gebied van investeringen in crypto.
Ondanks dat crypto als een hoog-risico investering wordt aangemerkt, vinden veel mensen toch het vertrouwen om ondanks alle waarschuwingen het vertrouwen in Bitcoin niet te verliezen.
Wil jij ook Bitcoin kopen? Dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je jouw onlangs aangekochte Bitcoin wel veilig wilt bewaren. Daar kun je het beste een fatsoenlijke hardware crypto wallet voor aanschaffen. Ben je benieuwd naar welke hardware wallet het beste past bij jouw situatie? Lees dan onze artikelen over crypto hardware wallets eens door ter inspiratie!
Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.