Wat zijn de kansen en uitdagingen van vastgoed in het buitenland?

Investeren is altijd een goede optie als je het geld hebt en je bereid bent er nog meer geld van te maken. Veel mensen kiezen er voor om het eenvoudig weg in Nederland te investeren, maar in principe stopt niks je er van om ook vastgoed in het buitenland te houden. Maar je moet dan wel rekening houden met een aantal dingen. Hieronder vertellen we je wat de kansen en uitdagingen zijn van vastgoed in het buitenland.

vastgoed in het buitenland

Waarom is het zo aantrekkelijk?

Er zijn een aantal factoren die het heel erg aantrekkelijk maken om vastgoed te nemen in het buitenland, als je een echte vastgoed investeerder bent, staat het namelijk goed op je portfolio als je ook vastgoed bezit in het buitenland. Als je zowel vastgoed hebt in je eigen land als in het buitenland, verspreid je ook wat meer de risico's. Denk bijvoorbeeld aan Spanje vastgoed. Een ander voordeel is dat het rendement een stuk hoger kan zijn in het buitenland omdat daar de vastgoedprijzen snel stijgen. Als je dit ziet aankomen, dan kan je hier goed op verdienen. Als laatste kan het ook nog eens een voordeel zijn voor jezelf, zo hoef je nooit meer een vakantiehuisje te boeken, maar kan je gewoon op vakantie gaan naar je eigen vastgoed.

Wat zijn de uitdagingen en risico's?

Natuurlijk kan je niks doen zonder dat er uitdagingen of risico's op de loer liggen. Zo kan het op het juridisch gebied nog wel eens uitdaging worden. Ook is de markt in het buitenland over het algemeen vrij onvoorspelbaar. Daarnaast kan het uitdagend zijn om het vastgoed wat je bezit dat zo ver weg is goed te beheren. Het is slim om van te voren gronding onderzoek te doen en eventueel een expert uit het buitenland in te huren die je kan adviseren.

Als je wilt investeren in vastgoed, dan hoef je je niet alleen te beperken tot vastgoed in Nederland, het kan natuurlijk ook gewoon in het buitenland. Hier heb je zowel kansen als uitdagingen, zo kan het goed op je portfolio staan als echte investeerder. Ook als je weet dat de prijzen gaan stijgen, kun je hier goed op inspelen. Daarnaast kun je dit vastgoed natuurlijk ook gebruiken als vakantiehuisje. Maar op juridisch vlak kan het wel lastig worden, ook is de markt over het algemeen vrij onvoorspelbaar en kan het lastig zijn om het vastgoed op afstand te beheren.