Crypto het nieuwe goud? Dit is de verwachting voor oktober

De wereldwijde inflatie blijft er maar voor zorgen dat ons geld minder waard wordt. Om deze reden kijken steeds meer investeerders naar de waarde van cryptovaluta. Het kan een lucratieve investering zijn, maar het is uiteraard belangrijk om op het juiste moment in te stappen. Ook in de cryptohandel is duidelijk dat crypto niet meteen het nieuwe goud is. September is traditiegetrouw een slechte maand om te handen in cryptomunten. Maar er komen mogelijk betere tijden aan. Uit eerdere statistieken blijft dat het laatste kwartaal van het jaar vaak tot optimisme op de cryptomarkten lijkt. Maar let op: in het verleden behaalde resultaten bieden nooit een garantie voor de toekomst.

wat is bitcoin

Verwachting crypto oktober

Eén van de belangrijkste cryptomunten blijft de Bitcoin. Deze munt is vrijwel toonaangevend voor wat er op de cryptomarkt gebeurt. Van de negen keer dat de Bitcoin een oktober heeft meegemaakt, belandde de munt zeven keer in het groen. De verwachting is daarmee dat de belangrijkste cryptomunten ook dit jaar in oktober weer groene cijfers zal gaan schrijven. Toch is het belangrijk er rekening mee te houden dat er een aantal zaken in de wereld spelen die ook op de cryptomarkt hun weerslag kunnen hebben. Het gaat goed met de dollar en de inflatie blijft maar stijgen. Toch denken analisten dat er een behoorlijk rendement op de Bitcoin te behalen valt.

Dat is een belangrijke graadmeter voor wie handelen in cryptovaluta als goede investering ziet, en cryptomunten kopen in overweging heeft. Het afgelopen jaar was niet al te best voor specifiek de Bitcoin, omdat zelfs een groot deel van de blokken werden gehalveerd in 2016 en 2020. De volgende halvering wordt voor 2024 voorspeld. Dat betekent dat we nog twee jaar de tijd hebben om cryptomunten te minen, totdat de complexiteit weer omhoog gaat. Analisten zijn het er daarmee over eens dat oktober 2022 het moment moet worden om te zorgen voor een flinke stijging van de waarde.

De verwachting is dan ook dat het gemiddelde rendement op de aanschaf van crypto zo'n 104 procent zal zijn. Dat betekent dat de waarde zelfs kan verdubbelen.

Waarde van prognoses

Overigens is het belangrijk er rekening mee te houden dat het hier om voorspellingen gaat op basis van eerdere statistieken. Het is noodzakelijk om zelf kennis van de cryptomarkt te vergaren om de juiste beslissingen te kunnen maken. De afgelopen kwartalen van dit jaar waren zeker geen goede kwartalen voor investeerders in crypto. Ieder kwartaal van het kalenderjaar schreven veel cryptomunten rode cijfers. Dat is voor het eerst, wat betekent dat het goed is om niet te optimistisch te zijn over de komende paar maanden.

Toch wil dat niet zeggen dat men daarom pessimistisch moet zijn over de waarde van cryptomunten. Er is namelijk ook optimisme uit het gegeven dat het voorgaande jaren wel goed kwam met de waarde van de verschillende munten. Bij de prognoses wordt vaak gekeken naar maandgemiddelden. Daaruit blijkt dat bij voorgaande jaren de waarde tussen oktober en december zomaar kan verdubbelen. Maar dergelijke resultaten bieden geen houvast.