VERGELIJK DE PRIJS VAN GOUD EN ZILVER

 

TA: Rustige week voor Goud

De goudprijs noteert vrijdagmiddag rond de $1.725,- per troy ounce (31,1 gram). Afgelopen week fluctueerde de goudkoers tussen de $1.737,- en $1.706. Een relatief rustige week voor de goudprijs. Technische gezien bestaat er nog steeds een stevige weerstand op het niveau van $1.766. Ook kan rekening worden gehouden met de psychologische steun op $1.700,- per troy ounce.

Het leek er even op dat de goudprijs onder de middellijn van de Bollinger Bands zou dalen, maar de goudkoers keerde toch weer terug boven de middellijn en kan daar steun vinden, zoals te zien is hieronder. De Bollinger Bands is een technische indicator die uitgevonden is door John Bollinger.


De indicator bestaat uit drie lijnen, die zich rond de grafiek bewegen. De middelste lijn is een voortschrijdend gemiddelde over een bepaalde tijdsperiode (bijvoorbeeld 20 dagen). De onderste en de bovenste lijn worden berekend met een standaarddeviatie. De Bollinger Bands kunnen inzichtelijk maken in welke richting de koers zou kunnen stijgen. Tevens geeft het ook een beeld van de volatiliteit. Een grotere ruimte tussen de banden, duidt erop dat de volatiliteit van de desbetreffende koers is toegenomen.